Óriási lánggal égett és megrongálódott Róma híres Vashídja

2021. október 03. – 14:51

Óriási lánggal égett és megrongálódott Róma híres Vashídja
Lángol a római Ponte dell'Industria október 3-án hajnalban. Az ikonikus fémhíd külső részének szerkezete a hatalmas tűzben összeomlott és a Teverébe zuhant – Fotó: Mauro Scrobogna/ AP / LaPresse / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat este kigyulladt a római Ponte di Ferro, a híres 19. századi Vashíd – írja a Reuters. A szerkezetben súlyos károk keletkeztek, a szerkezet több darabja is a Teverébe zuhant. A híd 1863-ban készült el, a hivatalos neve Ponte dell' Industria.

A hatóságok szerint senki nem sérült meg. A híd alatti kunyhóknál rövidzárlat keletkezhetett, onnan indulhatott a tűz, amit egy sérült gázvezeték táplált. A tüzet messziről is látni lehetett.

A lángokat még éjszaka eloltották, de a környéken élők sokáig áram nélkül maradtak. A hidat, ami két sűrűn lakott városrészt köt össze, bizonytalan ideig lezárták.

A tűz pont a római polgármesteri választás előestéjén keletkezett. A kampány egyik fontos témája volt az elavult infrastruktúra.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!