Kaliforniában kötelező lesz az iskolásoknak a koronavírus elleni oltás

2021. október 2. – 14:35

Másolás

Vágólapra másolva

Kaliforniában kötelező oltássá fogják tenni a koronavírus elleni oltást, amit minden iskolába járó gyereknek be kell adni – írja az Associated Press.

Gavin Newsom kormányzó pénteken jelentette be, hogy a koronavírus oltás is kötelező lesz a gyerekeknek, amiknek hiányában nem mehetnek iskolába. Eddig 10 ilyen kötelező védőoltás volt, olyan betegségek ellen, mint például a kanyaró és a mumpsz.

Kivételt képezhet ha valaki egészségügyi okokból, illetve vallásos vagy személyes meggyőződés miatt nem kéri az oltást, ám egyelőre nem világos, hogy pontosan milyen esetekben lehet eltekinteni a szabályoktól. Azoknak a beoltatlan diákok, akiket nem mentesítenek az oltási kötelezettség alól, otthon kell tanulniuk.

A szabályozást fokozatosan fogják bevezetni, ahogy az Egyesült Államok engedélyezi a fiatalabb korosztályok számára a vakcinákat. Most még csak a 12-15 éves fiatalok kaphatnak Pfizer-BioNTech oltóanyagot, az 5-11 korú gyerekek számára még tesztelik a vakcinát. Ezért egyelőre csak a hetedik osztálytól felfelé lesz kötelező az oltás, amit valószínűleg júliusig kell beadatni majd.

Kaliforniában 6,7 millió gyereket érinthet a szabályozás, eddig a körzeti iskolaközpontok határozták meg, hogy kötelezővé teszik-e a diákok beoltását, most ezt egységesítették.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!