Búcsúlevélben vallotta be egy volt francia rendőr, hogy több embert megölt, és szexuálisan bántalmazott gyerekeket

2021. október 1. – 14:08

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Öngyilkosságot követett el egy volt francia rendőr, akit saját bevallása szerint sorozatgyilkosság és gyermek elleni nemi erőszak miatt évtizedeken át üldöztek a párizsi nyomozók – írja az Independent. Francois Verove holttestét a dél-franciaországi Grau-du-Roi városában, egy bérelt lakásban találták meg, pár nappal azután, hogy a DNS-ét megtalálták egy „Ragyásként” ismert bűnözőhöz köthető gyilkosság helyszínén.

A Le Parisien beszámolója szerint a francia rendőrség már majdnem elkapta a férfit, de ő halálos adag gyógyszerrel végzett magával. Búcsúlevelében az összes gyilkosságot elismerte. A rendőrök akkor nevezték el „Ragyásnak”, amikor egy 11 éves francia lány megerőszakolása és meggyilkolása után a szemtanúk egy sebhelyes arcú férfit láttak a bűntény helyszínén.

A francia rendőrség szerint a férfi legalább négy embert ölt meg és legalább három nőt megerőszakolt, közülük ketten kiskorúak voltak. Az elkövető elleni nyomozás fordulópontja az volt, amikor a két kiskorú megerőszakolása után kiderült, hogy a támadó rendőrnek adta ki magát. A nyomozók csak ezután találtak bizonyítékot arra, hogy valóban a rendőrségen belül kell keresniük a tettest.

A férfi búcsúlevelében bevallotta, hogy több embert is megölt a ’80-as és ’90-es években, azt írta, nem érezte jól magát a tetteitől, de mindig összeszedte magát. A férfit tisztes családapaként ismerték, két gyereke van, a szomszédai szerint csendes, visszafogott életet élt, ezért korábbi környezetét sokkolták a tettei.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!