Ötszörös életfogytiglanra ítélték azt az amerikai férfit, aki bosszúból lőtt le öt újságírót

2021. szeptember 29. – 05:48

Másolás

Vágólapra másolva

Ötszörös életfogytiglani börtönre ítélték kedden Jarrod Ramost, aki 2018 júniusában öt újságírót lőtt le a Capital Gazette című annapolisi újság szerkesztőségében – írja az MTI az illetékes megyei ügyészségre hivatkozva. Az esküdtszék még júliusban mondta ki bűnösnek ki a 41 éves férfit. Michael Wachs bíró az ötszörös életfogytiglani büntetésen felül további 345 év szabadságvesztésre ítélte Ramost, megakadályozandó, hogy valaha is feltételesen szabadlábra helyezzék.

Ramos 2019 októberében bűnösnek vallotta magát az ellene felhozott 23 vádpontban, de azzal érvelt, hogy mentális rendellenessége miatt büntetőjogilag nem felelősségre vonható, a védekezését azonban az esküdtszék elutasította.

A férfi bosszút akart állni, amiért a főleg helyi hírekkel foglalkozó lap évekkel korábban cikket írt egy zaklatási ügyéről. A cikk miatt 2012-ben rágalmazásért beperelte az újságot, ám a nyúlt sajtópert elveszítette. Gyilkossági ügyének bírósági tárgyalását több ízben elhalasztották, részben a koronavírus-járvány miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!