Obama megadóztatná a gazdagokat, köztük saját magát, hogy segítse Biden költségvetési tervét

2021. szeptember 28. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

Barack Obama szerint a gazdag amerikaiak, köztük ő maga is, megengedhetik maguknak az adóemeléseket, hogy segítsenek finanszírozni Joe Biden ambiciózus költségvetési tervét, írja a The Guardian.

A volt elnök szerint a milliárdosoknak „egy kicsit több adót kellene fizetniük” az egészségügy, a gyermekgondozás és az éghajlati válság elleni küzdelem finanszírozására, erről az ABC Good Morning America című műsorában beszélt.

Obama a becslések szerint körülbelül 70 millió dolláros személyes vagyonnal rendelkezik. Amióta 2017-ben elhagyta a Fehér Házat, egy 65 millió dolláros könyvszerződés részeként megjelentette bestseller memoárját, és feleségével, Michelle Obamával együtt egy Netflix-szerződést is aláírt, erről úgy vélik, több mint 100 millió dollárt érhet.

A republikánusok és az üzleti csoportok ellenzik a társasági és személyi adók emelését a Biden-féle költségvetési csomagban, amely 3,5 milliárd dollárra van árazva, és célja az egészségügy, a gyermekgondozás, az éghajlatváltozás elleni küzdelem és más demokrata prioritások fellendítése. A képviselőház elnöke, Nancy Pelosi ugyanakkor jelezte, a költségvetés árait csökkenteni fogják.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass