Betilthatják a kutyahúsevést Dél-Koreában

2021. szeptember 27. – 10:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az állatok jogát övező egyre nagyobb nemzetközi figyelem és aggodalom miatt szükségessé válhat a kutyahúsfogyasztás betiltása Dél-Korában – közölte a dél-koreai elnök, Mun Dzsein hétfőn. Lényeges, hogy már nem olyan elterjedt a kutyafogyasztás Dél-Koreában, mint egykor, és elsősorban csak az idősebbek tálalják fel őket, illetve étlapon vagy speciális piacokon találkozni az európai szemmel bizarr fogásokkal, alapanyagokkal.

Mun Dzsein szóvivője a Reuters szerint azután beszélt erről, hogy az elnök Kim Bugyeon miniszterelnökkel találkozott, és a megbeszélésen szóba került a gazdátlan állatok sorsa, illetve az állatok regisztrálása. Ekkor merült fel Mun Dzseinben a kutyahúsfogyasztás tiltásának lehetősége.

Ez volt az első alkalom, amikor Mun Dzsein felvetette ennek a lehetőségét. A helyiek bíznak abban, hogy az elnök meglépi a tiltást, hogy ezzel növelje a népszerűségét, a kutyák ugyanis kedvelt háziállatok lettek Dél-Koreában.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!