Mind a hat utasa meghalt az Oroszországban lezuhant repülőgépnek

2021. szeptember 23. – 07:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Csütörtökön Habarovszk közelében találták meg annak az An–26-os repülőnek a roncsait, amely szerdán hat emberrel a fedélzetén tűnt el a radarernyőkről – írja az MTI.

A gép maradványaira orosz hírügynökségi jelentések szerint egy hegygerincen, a Szpartak sítábor közelében bukkantak rá. Az időjárási feltételek csütörtökig nem tették lehetővé, hogy mentőhelikopter szállhasson le a baleset helyszínének közelében.

Frissítés 12:55-kor: Később azt közölték, hogy a gép mind a hat utasa életét vesztette.

A repülő a bolsehehciri természetvédelmi területen, a Korfovszkoje községhez vezető úttól három kilométernyire tört össze. A gép fedélzetén tartózkodó hat ember (a pilóta és a reptéri létesítmények műszaki állapotát ellenőrző szakemberek) sorsáról egyelőre nincs információ.

A szerencsétlenség körülményeinek kivizsgálására eljárás indult. A balesetet feltételezések szerint időjárási körülmények okozhatták. A gép felkutatására hetven embert és húsz műszaki eszközt, közük két helikoptert mozgósítottak.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az An–26-os felszállása problémamentes volt, és a pilóták később sem jelentettek műszaki meghibásodást. A gép nem adott le vészjelet.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!