Hajtóvadászat indult, miután legalább tízszer rálőttek az ukrán elnök főtanácsadójának autójára

2021. szeptember 22. – 11:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Rálőttek Volodimir Zelenszkij ukrán elnök főtanácsadójának autójára szerdán, a sofőr megsebesült – tudatta az ukrán rendőrségre hivatkozva az MTI.

Több mint tíz lövedék találta el a járművet, de egy parlamenti képviselő úgy tudja, hogy a főtanácsadó, Szerhij Sefir sértetlenül megúszta a támadást.

A rendőrség különleges akciót indított az elkövetők kézre kerítésére. A támadók automata fegyverből nyitottak tüzet. A környéken sok térfigyelő kamera van, ezért feltehetően lesznek a támadásról készült videófelvételek. Irina Venediktova főügyész a Facebookon arról tájékoztatott, hogy gyilkossági kísérlet miatt indítottak eljárást.

A Kyivpost információi szerint a támadás Kijevtől nem messze Leszniki falu közelében, egy erdős területen egy kanyarban. történt, miközben az autó haladt. Három lövés találta el a sofőrt, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

David Arahamija, a parlamenti elnöki blokk egyik képviselője szerint Sefir sokkos állapotban van, de „él és jó egészségnek örvend”. Arahamija szerint a támadók feltehetően azt hitték, hogy Sefir vezeti az autót, ezért nyitottak tüzet a vezetőülés irányában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!