Az sem biztos, hogy volt fegyvere, mégis túszokat ejtett egy férfi egy távolsági buszon Németországban

2021. szeptember 22. – 08:21

Másolás

Vágólapra másolva

Németországban egy nagyszabású rendőrségi akció keretében őrizetbe vettek kedd este egy 30 éves férfit, aki állítólag túszokat ejtett egy távolsági buszon Hilpoltstein és Greding települések között az A9-es autópályán, írja az MTI.

A Stuttgarter Zeitung azt írja, hogy a túszejtő vitába keveredhetett a buszon, az MTI híre szerint pedig halálosan megfenyegette az utasokat, hogy mindenkit meg fog ölni. Tülekedés is történt, aminek során ketten könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Az incidens miatt a busz a leállósávba állt, az utasok elhagyták a járművet. A Bild szerint csak két buszsofőr maradt hosszabb ideig a gyanúsítottal, de a rendőrség különleges kommandós alakulatának (SEK) intézkedésekor már ők is kiszálltak a járműből. A SEK villanógránátokat használt az elkövető elkábítása, illetve elfogása érdekében. A gyanúsított nem tanúsított ellenállást.

Egyelőre nem világos, hogy valóban túszejtés történt-e. Az elkövető azt állította, hogy fegyvere van, de őrizetbe vételekor nem találtak nála ilyesmit. A rendőrségi szóvivő szerint ezért azt ígérte, hogy alaposan átkutatják a buszt. A kommandós alakulatok bevetésével járó rendőrségi akció miatt az autópálya érintett szakaszát ideiglenesen lezárták mindkét irányba, ami miatt hosszú kocsisorok alakultak ki.

A rendőrség közlése szerint a szerbiai rendszámú busz München felé tartott, ahonnan pedig tovább indult volna Délkelet-Európa felé. Egyelőre nem tudni, hogy az utasok mikor folytathatják útjukat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!