Több rendőr is kórházban, miután a korlátozások ellen tüntetőkkel összecsaptak Ausztráliában

2021. szeptember 18. – 15:17

Másolás

Vágólapra másolva

Összecsaptak a rendőrséggel szombaton az ausztráliai Melbourne-ben a koronavírus miatt bevezetett járványügyi korlátozások ellen tüntetők; több rendőr kórházi ellátásra szorult, 235 embert őrizetbe vettek – írja az MTI Victoria állam rendőrségére hivatkozva.

2 ezer rendőrt vezényeltek ki a Melbourne-i tüntetésre, akik ellenőrző pontokkal és útzárral szinte hermetikusan lezárták a városközpontot. Ennek ellenére nagyjából 700 tüntetőnek sikerült összegyűlnie, akiknek közel harmadát állították elő. Hasonló jelenetek voltak Sydneyben is, ahol összesen 32 embert vettek őrizetbe.

forrás: William WEST / AFP
forrás: William WEST / AFP

A koronavírus delta variánsának terjedése miatt hetek óta szigorú korlátozó intézkedések vannak érvényben Melbourne-ben, Sydneyben és Ausztrália fővárosában, Canberrában is. A feloldást a lakosság 16 évesn felüli részének 70 százalékos átoltottságához kötik, ami a szakértők szerint október végén-november elején lehet meg.

Ausztráliában a közegészségügyi intézkedéseknek is köszönhetően sikerült igen alacsony szinten tartani a koronavírus-fertőzöttek számát. A hivatalos adatok szerint a 25 millió lakosból alig 85 ezren kapták el a fertőzést, és a koronavírus 1145 halálos áldozatot szedett.
Az ország többsége oltáspárti, és betartja a járványügyi előírásokat, de a járványkezelés bírálói már többször tüntettek, és korábban is torkollottak erőszakba a megmozdulások.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!