Lottón sorsolták ki a Köpcös mexikói házát

2021. szeptember 16. – 07:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Mexikó úgy ünnepelte a helyi függetlenség napját, szeptember 16-át, hogy lottón kisorsolták a hírhedt drogbáró, Joaquín Guzmán, azaz a Köpcös egyik házát.

A sorsolást élőben közvetítették, a házat pedig az 1 438 619-es sorszámú lottószelvény tulajdonosa nyerte.

A főként kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó Sinaloa kartell bölcsőjének számító Culiacánban található, 261 négyzetméter alapterületű házat kiterjedt alagútrendszer kötötte össze hat másik ingatlannal. Az egyik ilyen házból sikerült a Köpcösnek a fürdőkád alatti nyíláson, a csatornarendszeren keresztül megszöknie, amikor a biztonsági erők le akarták tartóztatni 2014-ben. Ez azonban mindössze csak egyike volt az akkori kartellvezér látványos akcióinak, mert ő még két börtönből is megszökött. A 64 éves Guzmán jelenleg életfogytiglani börtönbüntetését tölti az Egyesült Államokban.

Rendőrök kísérik Joaquín Guzmánt, azaz a Köpcöst 2016-ban – Fotó: ALFREDO ESTRELLA / AFP
Rendőrök kísérik Joaquín Guzmánt, azaz a Köpcöst 2016-ban – Fotó: ALFREDO ESTRELLA / AFP

Nemcsak a Köpcös háza járt így, hanem több másik bűnöző ingatlana is. A szerdai húzáson összesen huszonkettő nyereményt sorsoltak ki. A főnyeremény pedig az Azték Stadion egyik páholya volt, pontosabban annak használati joga egészen 2065-ig.

A lottósorsolás bevételeit Mexikó azoknak a sportolóknak adja, akik idén részt vettek a tokiói olimpián és paralimpián, írja az MTI.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!