Hétezer embert kellett evakuálni Szecsuanban egy földrengés miatt

2021. szeptember 16. – 06:53

frissítve

Hétezer embert kellett evakuálni Szecsuanban egy földrengés miatt
Négyezer fős mentőcsapatot vezényeltek a katasztrófa sújtotta tartományba – Fotó: XINHUA / Xinhua via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Földrengés pusztított a délnyugat-kínai Szecsuan tartományban fekvő Luhszien megyében csütörtök hajnalban, a katasztrófának halálos áldozatai is voltak, írja az MTI.

A 6-os erősségű földrengés következtében legalább három ember veszítette életét, és mintegy hatvanan sérültek meg, közülük hárman súlyosan.

A China Daily című kínai lap arról számolt be, hogy a megyéből közel hétezer embert evakuáltak. A South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap a helyi hatóságok közlésére hivatkozva azt írta, hogy a földrengés sújtotta területen több mint kétszáz épületben keletkezett kár.

A helyszínre több mint négyezer emberből álló mentőcsapatot vezényeltek, a mentési munkák jelenleg is zajlanak. A földrengés helyszínének környékén legalább 11 vasútvonal közlekedését függesztették fel arra az időre, amíg átvizsgálják, hogy keletkezett-e kár a sínekben.

Az MTI emlékeztet, Kína nyugati részén rendszeresen fordulnak elő földrengések. 2008-ban egy 7,9-es erősségű földrengés következtében közel 90 ezer ember veszítette életét Szecsuanban.