Egy hat éve halott turista maradványait is megtalálták, miközben az eltűnt magyar után kutattak a Grand Canyonban

2021. szeptember 16. – 18:11

Másolás

Vágólapra másolva

A mentőalakulatok akkor találtak rá a hat éve eltűnt turista holttestére a Grand Canyonban, amikor a 45 éves Bérczi-Tomcsányi Gábor után kutattak, írja az MTI. A New Yorki-i Scott Walsh maradványait a levegőből vették észre, ruházata teljesen egybeolvadt a környezetével, a holttest szinte észrevehetetlenül terült el a földön. A szerencsétlenül járt férfit 2015-ben látták utoljára, amikor leszállt a buszról a nemzeti parkban, a hátizsákjában és a dzsekijében talált dokumentumok alapján azonosították.

A Hongkongban élő, magyar származású Bérczi-Tomcsányi Gábor eltűnését még július 29-én jelentették hozzátartozói. Autóját augusztus közepén találták meg a Grand Canyon egyik látogatóközpontjának parkolójában, holttestét pedig augusztus 25-én 131 méterrel a szurdok széle alatt a Yavapai-pontnál. A vizsgálat szerint az esésbe halt bele a férfi, de hogy miért zuhanhatott a mélybe, azt még vizsgálják.

Néha előfordul, hogy másvalakit találnak meg, mint akit keresnek, de nagyon ritka, hogy véletlenül bukkanjanak valakinek a maradványaira, nyilatkozta Joelle Baird, a nemzeti park szóvivője az AP hírügynökségnek. Van, hogy gyakorlatozás közben parkőrök találnak rá a hónapokkal, évekkel korábban eltűnt emberekre, de arra is van példa, hogy a Colorado folyón csónakázó turisták veszik észre őket.

2017 decemberében kirándulók találták meg egy fél évvel korábban eltűnt kaliforniai férfi földi maradványait. 2015-ben régi bányászfelszereléseket kereső tutajosok bukkantak egy kis repülőgép roncsára és körülötte szétszóródott emberi csontokra. Joseph Randolph szándékosan vezethette sziklának a gépét még 2011-ben, de egészen 2015-ig nem találták a becsapódás helyét.


A Grand Canyon Nemzeti Parkban jelenleg nyolc olyan embert keresnek, aki az elmúlt tíz évben a parkban tűnt el, vagy ott látták utoljára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!