Molotov-koktélokat dobtak egy oltóközpontra Németországban

2021. szeptember 15. – 18:30

frissítve

Molotov-koktélokat dobtak egy oltóközpontra Németországban
A megtámadott oltóközpont Eichben – Fotó: B & S/David Rötzschke/dpa/AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Ismeretlen támadók megpróbáltak felgyújtani egy oltóközpont Németország keleti részén egy kistelepülésen, írja az MTI német hírportálok alapján.

A német-cseh határ térségében fekvő Eichben működő oltási központot kedden késő este támadták meg ismeretlenek. Kivárták azt a pillanatot, amikor a biztonsági őrök az épület másik oldalán tartózkodtak, és gyúlékony folyadékot tartalmazó palackokat hajítottak a kapunak.

A három palackban a rendőrségi nyomozás első megállapítása szerint valószínűleg etanol volt. A gyújtószerkezetek nem léptek működésbe, így nem keletkezett tűz. Senki sem sérült meg, és a rendőrség szerint nem keletkezett jelentős kár.

A rendőrség helikopterrel és hőkamerákkal kereste a sikertelen támadás után autóval menekülő elkövetőket. Nem találták meg őket. A rendőrség egy piros autót keres, amely a bűncselekmény idején egy szomszédos kisváros, Auerbach irányába haladt. A szemtanúk szerint a járműben hárman ültek.

A koronavírus elleni oltással rendelkezők aránya a 16 német tartomány közül éppen Szászországban a legalacsonyabb, csupán 53,1 százalék, csaknem tíz százalékponttal elmarad a szövetségi átlagtól. Szászország mellett a volt NDK területén fekvő több más tartományban is átlagon aluli az átoltottság, és a térség egészére jellemző, hogy erősebb az ellenkezés az oltással szemben, mint az ország nyugati részén.

Az oltásellenesség esetenként erőszakos formában mutatkozik meg. A kedd este megtámadott oltási központnál is történt már incidens: márciusban ismeretlenek festékszóróval felvitt feliratokkal rongálták meg az intézményt. Az oltóanyag tárolására használt hűtőkonténerre azt írták, hogy „méregraktár”.




Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!