A hívek adományaiból rendelt drogot a netről, majd szexpartikon terítette az olasz pap

2021. szeptember 15. – 09:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Letartóztatta a rendőrség kábítószer-kereskedelem miatt Don Francesco Spagnesit, az olaszországi Pratóban élő papot, aki szexpartikon vett részt, hogy kokaint és a gina vagy GHB néven ismert, legtöbbször partidrogként használt szert árulja a résztvevőknek, írja az Il Messaggero nevű olasz újság.

Az olasz rendőrség szerint a 40 éves plébános a hívek adományaiból vásárolta a drogot, amit aztán a társai által szexuális társkereső oldalakon szervezett partikon árusított. A híveknek utólag már feltűnt, hogy Don Francesco szokatlanul gyakran szólította fel őket adakozásra, amiből állítása szerint „a rászorulókon” segített.

Don Francesco azonban nemcsak árusított, hanem fogyasztott is, ezt megdöbbenéssel vette tudomásul Giovanni Nerbini püspök, aki arról tudott azért, hogy a pap egészségügyi problémákkal küzdött, de kábítószer-függőségre sosem gondolt volna. Amikor végül 2021 áprilisában kiderült számára Don Francesco függősége, pszichoterápiás rehabilitációra küldte, illetve megvonta tőle a plébánia számlakezelési jogát is, miután gyanús pénzmozgásokat talált. A pap minderre ugyanazt mondta, mint a hívőknek is: „a rászorulókat” segítette a pénzből.

A plébános jelenleg házi őrizetben várja a sorsát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!