Azt hitték, az olasz maffia rettegett főnökét fogták el, de csak egy F1-turista volt

2021. szeptember 12. – 09:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lerohant a holland rendőrség egy hágai éttermet szerdán, mert azt hitték, hogy a szicíliai maffia 20 éve szökésben lévő vezetője, Matteo Messina Denaro ebédel ott. A kommandósok egy három fős asztaltársaságra csaptak le, megbilincselték őket, fejükre csuklyát húztak, amikor kivezették őket. A többi vendéget sokkolta a jelenet, akik akkor még nem is tudták, hogy nem egy veszélyes bűnözőt kaptak el, hanem egy olyan férfit, aki a múlt heti zandvoorti Forma-1-es futamra érkezett az országba.

A holland ügyészség szombaton közleményben tudatta a tévedést, és megerősítette, hogy nem az olasz hatóságok által keresett férfit vitték börtönbe.

Az Mark L. nem értette, mi történik vele. Az 54 éves férfi Liverpoolban született, Spanyolországban él, onnan is érkezett a versenyre, és miután kiderült a tévedés, azonnal szabadon engedték.

„Hittem az ügyfelemnek, amikor elmondta, hogy kicsoda ő. Olyan volt ez neki, mint egy rémálom. Meg fogjuk vizsgálni, hogy van-e lehetőség kártérítésre”

– nyilatkozta a férfi ügyvédje, Leon van Kleef.

Hollandia és Olaszország között olyan egyezmény van, ha valaki ellen elfogatóparancs van érvényben, akkor a hatóságok kölcsönösen akcióba léphetnek. Az 59 éves Denarót hazájában még 2003-ban – távollétében – ítélték életfogytiglanig tartó börtönre ítélték, mert 1993-ban részt vett egy merényletsorozatban vett részt, az olasz legfőbb ügyészség két vezetőjét gyilkoltatta meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!