Észak-koreai hekkereket gyanúsítanak egy dél-koreai kibertámadással

2021. szeptember 12. – 08:23

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg egy észak-koreai hekkercsoport támadta meg a dél-koreai védelmi minisztérium szakértői bizottságának több tagját egy kiberbiztonsággal foglalkozó vállalat vasárnapi bejelentése szerint, írja az MTI.

Az ESTsecurity azt közölte, hogy a testület több tagja kapott olyan, gyanús csatolmányt tartalmazó e-mailt ebben a hónapban, ami a két Korea közötti 2018-as katonai egyezmény évfordulója alkalmából tartott előadásra hívja őket.

Katonai parádé az észak-koreai állam alapításának 73. évfordulóján – Fotó: KCNA/Reuters
Katonai parádé az észak-koreai állam alapításának 73. évfordulóján – Fotó: KCNA/Reuters

A vállalat szerint a kibertámadás mögött az a Thallium nevű észak-koreai hekkercsoport áll, amely korábban már többször vett célba külpolitikai és biztonsági területen dolgozó dél-koreai tisztségviselőket és újságírókat.

Júniusban hekkerek megpróbálták több dél-koreai minisztérium e-mail-címét leutánozni, hogy így férhessenek hozzá a tárcák adataihoz. A támadási kísérlettel szintén Phenjant gyanúsították.

Az ESTsecurity részéről azt is kiemelték, hogy a vélhetően Észak-Koreából érkező hekkertámadások száma az utóbbi időben nőtt, és adataik fokozottabb védelmére intették a dél-koreai kormányzati szerveket.

Ha hinni lehet az amerikai Szövetségi Nyomozó Irodának (FBI), akkor egy területen Észak-Korea nagyon is követi a nemzetközi trendeket. Az FBI idén közzétett vádirata szerint ugyanis a rezsim is felült a kriptovaluta-őrületre, és változatos módszerekkel dollármilliárdos összegeket próbáltak kicsalni tucatnyi ország bankjaitól, kriptovaluta-kereskedőitől, kisbefektetőktől, sőt az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve-től és a bangladesi központi banktól is. Erről itt írtunk részletesen>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!