Egy magyar kommandóst neveztek ki ideiglenes rendőrfőkapitánnyá Szlovákiában

2021. szeptember 10. – 10:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy magyar kommandós, Hamran István lett az ideiglenesen megbízott országos rendőrfőkapitány Szlovákiában, írja a Paraméter. Hamran kinevezését Roman Mikulec belügyminiszter jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján, öt jelölt közül választotta ki a Lynx Commando nevű különleges rendőri alakulat vezetőjét.

Az ideiglenesen megbízott új rendőrfőkapitány szeptember 16-án veszi át a pozíciót. Hamran István megköszönte a belügyminiszternek a bizalmat. „Igyekszem maradéktalanul megfelelni minden, ezzel a funkcióval összefüggő elvárásának.”

Hamran elődje, Peter Kovařík országos rendőrfőkapitány augusztus végén mondott le az ellene folyó ügyészségi eljárás miatt. Az ügyészség szerint Kovařík a hatalmával visszaélve leállított egy rendőrségi akciót, és emiatt szökhetett Horvátországba Matej Zeman egykori maffiózó. Az új végleges rendőrfőkapitányt a következő hónapokban jelölheti ki a belügyminiszter, megbízatása négy évre szól majd Hamran korábban már pályázott erre a pozícióra, meghallgatásán azt mondta, hogy szeretne egy extrémizmussal foglalkozó főosztályt kialakítani, véleménye szerint a szélsőségesség a terrorizmushoz vezető út első állomása.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!