Az új albán kormányban 11 női miniszter lesz, a magyarban 3 van

2021. szeptember 2. – 18:31

frissítve

Az új albán kormányban 11 női miniszter lesz, a magyarban 3 van
Orbán Viktor és Edi Rama albán miniszterelnök a Karmelita kolostor udvarán 2021. június 8-án – Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Edi Rama albán miniszterelnök csütörtökön bemutatta új kormányát, amelyben 17 miniszteri posztból 11-et nők fognak betölteni.

Az új kabinet összetételét még jóvá kell hagynia a tiranai parlamentnek, amely szeptember 10-én ül össze ismét. Az új kormány elfogadása azonban szinte biztosra vehető, mivel a miniszterelnök vezette Szocialista Párt (PS) az áprilisi parlamenti választások eredményeként többséggel rendelkezik a törvényhozásban, írja az MTI.

A korábbi kabinet tisztségviselőinek többsége egyébként megtarthatta tisztségét, csak a pénzügyi, az igazságügyi, a turisztikai és a mezőgazdasági tárcák élén történtek személycserék.

Rama az április 25-i parlamenti választásokon szerezte meg sorban harmadik mandátumát, pártja, a PS 74 képviselői helyet szerzett a 140 fős törvényhozásban. A legnagyobb ellenzéki párt, a jobbközép Demokrata Párt (PD) második helyen végzett, és most 59 képviselővel rendelkezik a parlamentben.

A 15 tagú magyar kormányban 3 női miniszter van: Varga Judit igazságügyi miniszter, Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter és Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!