Összedőlt egy szálloda Mexikóban, amikor elérte a partot a Nora hurrikán

2021. augusztus 30. – 06:34

frissítve

Összedőlt egy szálloda Mexikóban, amikor elérte a partot a Nora hurrikán
A Nora hurrikán okozta károk Puerto Vallartában Mexikóban 2021. augusztus 29-én – Fotó: Alfonso Lepe / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Több nyugati parti mexikói államban áradást és földcsuszamlásokat okozott vasárnap a Nora hurrikán, majd miközben már a Kaliforniai-öböl felé tartott, trópusi viharrá szelídült. Puerto Vallarta tengerparti városban szombat éjjel összedőlt egy szálloda, és egy tizenéves spanyol turista halálát okozta – írja az MTI.

Eltűnt egy nő is a Jalisco állambeli Puerto Vallartában, miután elsodorta az ár. Jalisco mellett Michoacán és Colima államokban is hatalmas mennyiségű eső esett. Eltűntként tartanak nyilván hat halászt a délebbre fekvő Guerrero államban is. Mintegy ötszáz épület rongálódott meg az egyes erősségű Nora hurrikánban több államban.

A lezúduló víz okozta károk Puerto Vallarta városában – Fotó: Fotó: Alfonso Lepe / Reuters A lezúduló víz okozta károk Puerto Vallarta városában – Fotó: Fotó: Alfonso Lepe / Reuters
A lezúduló víz okozta károk Puerto Vallarta városában – Fotó: Fotó: Alfonso Lepe / Reuters

A Nora „szeme” vasárnap délután 165 kilométerrel északnyugatra volt a Sinaloa állambeli Mazatlán üdülőhelytől. Az amerikai hurrikánközpont (NHC) előrejelzése szerint a vihar a következő napokban is Mexikó csendes-óceáni partja mentén vonul tovább északnyugat felé, helyenként akár 300 milliméteres esőt okozva, majd Arizona amerikai állam határvidékéhez ér.

Közben elérte az Egyesült Államok partvidékét az elmúlt évtizedek egyik legerősebb, Ida névre keresztelt hurrikánja. Helyi idő szerint nem sokkal délután 1 óra előtt, a New Orleanstól délre fekvő Port Fourchon közelében érte el a partot a Saffir–Simpson-féle skála szerint négyes kategóriába sorolt Ida hurrikán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!