Orbán Rómában megbeszélte Melonival, hogy a tömeges befogadás nem megoldás

2021. augusztus 28. – 12:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Elméletileg egy katolikus konferenciára érkezett Rómába Orbán Viktor pénteken, de a 444-hez érkezett olvasói fotó szerint már csütörtökön is ott látták felesége, fia, és egyik lánya társaságában egy étterem teraszán. Ha pedig már Olaszországban járt, a miniszterelnök Giorgia Melonival, az olasz Fratelli d'Italia párt elnökével is megbeszélést folytatott. A tárgyaláson szóba került az európai jobboldal helyzete és az újból erősödő migrációs veszély is – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton.

Meloni és Orbán megegyezett: közös céljuk az, hogy újra a jobboldal legyen a legnagyobb politikai erő Európában. A találkozón, amin Novák Katalin, a Fidesz nemzetközi ügyekért is felelős alelnöke is részt vett szóba került az afganisztáni összeomlás miatt várható migrációs nyomás témája. Egyetértettek abban, hogy a tömeges befogadás nem megoldás, a segítséget kell odavinni, nem a bajt idehozni.

Az európai országoknak a több irányból is erősödő migrációs nyomásnak a szárazföldön és a tengeren is ellen kell állniuk – számolt be a megbeszélés részleteiről Havasi Bertalan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!