Szennyeződés miatt 1,63 millió adag Moderna-vakcinát hívtak vissza Japánban

2021. augusztus 26. – 06:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Japánban 1,63 millió adag, koronavírus elleni Moderna-vakcinát hívtak vissza szennyeződés miatt – közölte csütörtökön a tokiói egészségügyi minisztérium a Nikkei japán gazdasági napilap szerint. Az MTI azt írja, hogy több oltóközpont is idegen anyagot jelentett a védőoltásokat tartalmazó egyes fiolákban.

A japán egészségügyi minisztérium szerint az érintett, 3004667, 3004734 és 3004956 gyártási számú védőoltásokat Spanyolországban állították elő és Japánban 863 oltóközpont között osztották szét.

Japánban a Takeda Pharmaceutical gyógyszeripari cég forgalmazza a Moderna-vakcináját. A cég bejelentette, hogy elővigyázatosságból kivonják a forgalomból az 1,63 millió dózisból álló gyártási tételt.

A Moderna, amely a japán egészségügyi minisztérium szerint vizsgálatot ígért az ügyben, egyelőre azt közölte, hogy értesült a történtekről, de eddig nem találtak problémát készítményük biztonságosságát, illetve hatásosságát illetően. A szennyeződés a cég szerint gyártási hiba következménye lehet az egyik spanyolországi üzemben.

Egyelőre nem világos, hogy az ügy hatással van-e más országoknak szánt szállítmányokra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!