Navalnijnek kötelező napi több órán át bámulnia az orosz állami propagandát a börtönben

2021. augusztus 26. – 05:45

Másolás

Vágólapra másolva

Először adott interjút Alekszej Navalnij azóta, hogy év elején bebörtönözték, az orosz ellenzéki politikus a New York Timesnak beszélt a fogva tartása körülményeiről is az MTI szemléje szerint. Navalnij írásban, összesen 54 kézzel teleírt lapon küldte el a válaszait az amerikai újságnak, az interjú hitelességét Kira Jarmis, Navalnij sajtótitkára a Twitteren megerősítette.

„Egy széken kell ülnöd és a tévét kell bámulnod”

– írta Navalnij, akit az interjú szerint napi több órán át arra kényszerítenek, hogy az orosz állami televíziót és propagandafilmeket nézzen. Ilyenkor az írást és az olvasást is megtiltják neki.

Emellett az interjúban ismételten kemény szankciókat követelt a Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz közel álló oligarchákkal szemben. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok büntetőintézkedései nem irányulhatnak az egyszerű orosz lakosok ellen.

„A Putyin-rezsim történelmi baleset, nem pedig szükségszerűség” – vélekedett Navalnij, aki szerint „előbb-utóbb korrigálják ezt a hibát és Oroszország demokratikus, európai útra fog térni”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!