Megmérgezhették a kampuszon tárolt italokat egy darmstadti egyetemen

2021. augusztus 24. – 15:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A hesseni rendőrség gyilkossági kísérlet miatt indított nyomozást kedden, miután megmérgeztek legalább hét embert, akik a hétvégén a Darmstadti Műszaki Egyetem egyik kampuszán tárolt tejet és vizet fogyasztottak, írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Az érintettek közül hat embert kellett kórházba szállítani a rendőrség tájékoztatása szerint. Egy 30 éves férfi életveszélyes állapotban került a kórházba a tünetei súlyossága miatt. Valamennyi áldozat hányingerre panaszkodott, néhányan pedig azt vették észre, hogy végtagjaik elkékültek.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a tejes és vizes palackokba valamikor péntek és hétfő között keverhettek mérget. Az érintett palackok mindegyike egy olyan helyiségben volt tárolva, amely szabadon hozzáférhető volt az egyetemen tartózkodók számára. A FAZ információi szerint ez a helyiség egy teakonyha lehetett, a mérgezett italokat pedig egy hűtőben tárolhatták.

A rendőrség azt tanácsolja mindenkinek, aki a kampuszon vásárolt palackokból ivott, és rosszullétet tapasztal, vagy az ujjai és lábai színének megváltozását észlelte, hogy azonnal forduljon orvoshoz. Azt mondják, hogy a szennyezés könnyen felismerhető a méreg által kibocsátott éles szag miatt.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!