Húszezer afgán menekültet szállásol el ingyen az Airbnb

2021. augusztus 24. – 10:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Világszerte 20 ezer afgán menekültet szállásol el ingyen az Airbnb, jelentette be a cég vezérigazgatója kedd reggel a Twitteren. A kialakulóban lévő afgán menekültválság „napjaink egyik legnagyobb humanitárius válsága. Felelősségünknek érezzük, hogy cselekedjünk” – fogalmazott Brian Chesky.

A lakáskiadással foglalkozó vállalat az Airbnb.org nevű jótékonysági szervezetével közösen intézi a menekültek elszállásolását. Az Airbnb.org 2012 óta 75 ezer, válsághelyzetben lévő embernek intézett ingyenes elszállásolást.

A menekültek elszállásolására is az Airbnb.org honlapján lehet jelentkezni. A számlát természetesen az Airbnb állja. Az Airbnb.org-on keresztül bárki, aki egy egész lakást ad ki, fogadhat válsághelyzetben lévő embereket. Aki csak a lakása egy részét adja ki, a Covid–19 miatt nem vehet részt a programban.

Ingyenes szállást csak azok az emberek kaphatnak, akiket az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) nemzetközi védelemre jogosult menekültnek ismer el, és/vagy akik megkezdték a menedékkérelmi folyamatot abban az országban, ahol jelenleg tartózkodnak. A menekülteknek nonprofit szervezetek segítenek a szállás lefoglalásában. Arról egyelőre nincs információ, hogy mennyi időre biztosítja az Airbnb a menekülteknek az ingyenes szállást.

A cég vezérigazgatója Twitter-threadjét azzal zárta, reméli, hogy az Airbnb akciója más üzleti vezetőket is hasonló cselekedetekre ösztönöz majd, ugyanis „nincs vesztegetni való időnk”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!