Halálos lövöldözés volt a kabuli repülőtér kapujánál

2021. augusztus 23. – 08:51

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tűzharc bontakozott ki hétfő reggel a kabuli repülőtér északi kapujánál az afgán biztonsági erők és ismeretlen támadók között, egy afgán biztonsági meghalt, hárman pedig megsebesültek, írja Twitter-oldalán a német hadsereg.

A Bundeswehr szerint a tűzharcba amerikai és német katonák is belekeveredtek, de nekik nem esett bajuk.

Jake Sullivan, az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója vasárnap a CNN hírtelevíziónak nyilatkozva arra figyelmeztetett, hogy dzsihadisták támadást intézhetnek a reptér ellen, és folyamatos fenyegetésről van szó. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy az Iszlám Állam készülhet ott merényletre. Arról nincsenek információk, hogy pontosan kik nyitottak hétfő hajnalban tüzet a repülőtérnél.

A Reuters információi szerint legalább húszan vesztették életüket a kabuli repülőtéren vagy a reptér közvetlen közelében. Közülük egyesek lövöldözéseknek estek áldozatul, másokat a nagy tömegben tapostak halálra, néhányan pedig a felszálló repülőgépekről zuhantak a halálba.

Joe Biden amerikai elnök vasárnap arról beszélt, hogy a hétvégén felgyorsult az Egyesült Államok vezette kimenekítés. 11 ezer ember hagyhatta el légi úton Kabult. Biden azt is bejelentette, hogy az amerikai haderőnek sikerült javítania az eljutást a kabuli repülőtérhez, és sikerült kiszélesíteniük a légikikötő körüli biztonsági övezetet is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!