Kisbaba született egy afgánokat evakuáló amerikai repülőgépen

2021. augusztus 22. – 14:32

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai légierő egyik afgánokat evakuáló gépén született egy afgán kisbaba közvetlenül a landulás után a németországi Ramstein légitámaszponton, írja a CNN.

A C-17 típusú repülőgép az amerikai légierő németországi bázisára tartott, amikor a fedélzetén a menekülő afgán nő vajúdni kezdett. A repülési magasságon (8534 méter fölött) tapasztalható alacsony légnyomás miatt komplikációk alakultak ki a szülés során, ezért a repülőgép parancsnoka úgy döntött, valamivel lejjebb ereszkednek, hogy a megnövekedett légnyomás segítsen stabilizálni az anyát.

Leszállás után a légierő orvosi csapata segített a babát világra hozni a C-17 rakterében, majd egy közeli kórházba szállították őket, az állapotuk stabil, jól vannak.

A Pentagon szombaton azt közölte, hogy a C-17-es gépek a katari légitámaszpontról szállítják Németországba az evakuált afgánokat, hogy enyhítsenek a katari bázison, ahová a közvetlenül Kabulból érkező repülők leszállnak.

A Ramstein légibázis kulcsfontosságú tranzitpont az Afganisztánból evakuáltak számára, jelenleg 5000 fő befogadására alkalmas, de éppen építenek extra létesítményeket további 2500 ember számára, akik jellemzően 48-72 órát töltenek el Németországban.

Július vége óta 22 ezer embert evakuáltak a Pentagon sajtótájékoztatója alapján, ebből 17 ezret augusztus 14. óta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!