Megadta magát a férfi, aki azt állította a Capitoliumnál, hogy bomba van nála

2021. augusztus 19. – 18:53

frissítve

Megadta magát a férfi, aki azt állította a Capitoliumnál, hogy bomba van nála
Fotó: Eric Baradat / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Többórás patthelyzet után megadta magát a 49 éves Floyd Rosenberry, aki azt állította, hogy robbanóanyag van nála. Az AP hírügynökség beszámolója szerint a férfi helyi idő szerint reggel 9.15-kor hajtott fel kocsijával a Capitolium közelében lévő könyvtár járdájára, majd az intézkedő rendőrnek azt állította, hogy bomba van nála, és a kezében egy detonátorra emlékeztető tárgyat tartott.

A hatóságok lezárták a környéket, a Legfelsőbb Bíróság és Kongresszusi Könyvtár épületéből is evakuálták az embereket. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, mesterlövészeket is lehetett látni. A férfit letartóztatták, a hatóságok még vizsgálják, hogy valóban volt-e nála robbanószer.

A rendőrök időközben megjelentek a férfi North Carolina-i otthonánál, ahol elkezdték kihallgatni az exfeleségét. Korábban kisebb kihágásai voltak a férfinak, de nem volt a hatóságok látókörében. A nő nem tudott róla, hogy volt férje robbanóanyaggal rendelkezett volna, viszont kiderült, hogy gyűjtötte a fegyvereket.

A Twitterre felkerült egy rövid részlet abból a 30 perces élőzésből, amiben a kocsiban ülő férfi beszélt. A videót azóta törölte oldaláról a Facebook. A videóban a bombával fenyegetőző férfi Joe Biden amerikai elnökhöz beszélt, kritizálta az ország állapotát, és többször utalt az afganisztáni helyzetre. Nem fogalmazott meg kifejezett követelést, egyedült az elnökkel akart beszélni. Többször látszódott, hogy az ölében egy tartály van, amihez valamiféle szerkezet kapcsolódik.

A a 49 éves Floyd Rosenberry – Fotó: Facebook via EYEPRESS
A a 49 éves Floyd Rosenberry – Fotó: Facebook via EYEPRESS

2021. január 6-án több százan ostromolták meg a Capitolium épületét Donald Trump gyújtó hangú beszéde után, miközben bent a szenátus épp a demokrata párti Joe Biden győzelmét hozó novemberi elnökválasztás eredményeit készült hitelesíteni. Az összecsapásokban öten életüket vesztették, köztük a biztonsági erők egy tagja. Donald Trump nem ismerte el vereségét, és arról írt a közösségi oldalain, hogy a választást elcsalták. A történtekkel kapcsolatban több mint ötszáz ember ellen vádat emeltek. A Capitoliumot védő rendőrök közül négyen öngyilkosok lettek.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!