Egyre jobban látszik az angol ámokfutó profilja: nőgyűlölő volt

2021. augusztus 14. – 11:43

frissítve

Egyre jobban látszik az angol ámokfutó profilja: nőgyűlölő volt
Jake Davison öt emberrel végzett, majd magával is – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Több százan vettek részt azon a péntek esti megemlékezésen, amit az angliai Plymouth-ban tartottak a csütörtöki vérengzés után. Jake Davison fegyveres ámokfutása alatt meghalt öt ember, köztük egy 10 év körüli gyerek is. Davison szabályosan tarthatott magánál fegyvert, de a puskáját két hónappal ezelőtt kaphatta vissza. A rendőrség éppen attól tartott, hogy őrjöngeni kezd.

Davison hat perc alatt lőtte le áldozatait, két embert megsebesített, ők túlélték a támadást. A 22 éves elkövető magával is végzett a gyilkosságok után. A terrorista szándékot kizárták, szélsőséges csoportokkal egyébként sem állt kapcsolatban.

A Sky tudósítása szerint Davisonról most kiderült, hogy az incel közösség tagja volt, aki nőtlenségben szenvedett, vágyott volna ugyan szexuális kapcsolat teremtésére, de képtelen volt rá. Emiatt igen sokszor frusztrált volt, nő- és embergyűlölő. Videóiban arra panaszkodott, hogy elbánt vele az élet, semmit sem ér az élete. Jellemző volt rá az önsajnálat mellett az önutálat is.

2010 júniusa óta nem volt példa hasonló lövöldözésre Nagy-Britanniában. Akkor egy taxisofőr tizenkét emberrel végzett és további tizenegyet megsebesített Cumbriában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!