Megerősítette a román miniszterelnök, hogy húsz évvel ezelőtt ittas vezetésért fogták el Amerikában

2021. augusztus 12. – 08:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Florin Cîţu kormányfő megerősítette, hogy húsz évvel ezelőtt megbírságolták Amerikában ittas vezetésért, fogdában is ült, írja a Transindex és az MTI.

A miniszterelnök szerdai sajtótájékoztatóján az újságírók arra kérték Cîţut, hogy reagáljon azokra az információkra, miszerint 2000-ben két napig fogdában ült az Amerikai Egyesült Államokban, amiért „alkohol vagy kábítószer hatása alatt vezetett”. A román kormányfő erre azt válaszolta:

„Igen, húsz évvel ezelőtt, ittas vezetésről volt szó. Kifizettem a bírságot érte, egy nagyon magas bírságot. Kihágásnak minősült a tett. Elkövettem egy hibát húsz évvel ezelőtt. Érdekes, hogy négy választási forduló alatt nem került elő ez az információ, most, a PNL (Nemzeti Liberális Párt) belső választásán előkerül.”

Kifejtette, megerősíti, hogy ő vezette a kocsit, amit később „el is kellett adnia, és egy évig gyalog járt”.

„Húsz évvel ezelőtti történésről van szó, amire nem vagyok büszke, de megtörtént. (...) Kihágásnak minősült, tudják, hogy Romániában is fizettem már bírságokat közlekedési kihágások miatt”

– tette hozzá. A PNL tisztújításában Cîţu riválisa, Ludovic Orban azt nyilatkozta, nem tudott egyáltalán semmit a húsz évvel ezelőtti történetről, így abszurdnak is érzi a feltételezést, hogy az őt támogatók szivárogtatták volna ki az információt. A Nemzeti Liberális Párt, a bukaresti jobbközép koalíció legnagyobb pártja, szeptember 25-én tartja tisztújító kongresszusát, amelyen éles küzdelem várható a pártelnöki tisztségért a pártot négy éve vezető, újrázni készülő Ludovic Orban képviselőházi elnök és kihívója, a miniszterelnök között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!