Vádat emeltek egy pilóta ellen, amiért autóparkolóban rakta le a helikopterét addig, amíg fagyit vásárolt Kanadában

2021. augusztus 12. – 13:11

frissítve

Vádat emeltek egy pilóta ellen, amiért autóparkolóban rakta le a helikopterét addig, amíg fagyit vásárolt Kanadában
A helikopter a parkolóban – Fotó: Royal Canadian Mounted Police

Másolás

Vágólapra másolva

Illegális leszállás miatt emelt a kanadai rendőrség vádat egy pilóta ellen, aki egy kanadai kisváros központjában szállt le azért, hogy fagylaltot vásároljon, írja az MTI.

A Saskatchewan tartománybeli Tisdale lakóit eléggé meglepte, amikor július 31-én egy élénkpiros helikopter szállt le a város egyetlen Dairy Queenje melletti parkolóba. A fagylaltot és gyorsételt kínáló amerikai étteremlánc parkolójában hatalmas por- és szemétfelhő kísérte a helikopter leszállását.

Sokan eleinte azt hitték, hogy a tartomány légimentőinek színét viselő helikopter valamilyen vészhelyzet miatt érkezett a helyszínre. Később azonban a város polgármestere észrevette, hogy a jármű csak azért parkolt le, hogy

a pilóta egy fagylalttortát vehessen az étteremben, majd tovább is álljon.

A polgármester, Al Jellicoe, illetve a rendőrség is azon a véleményen voltak, hogy a pilóta biztos nagyon éhes volt, de ettől még nem helyes, amit csinált. A hatóság szerdai közlése szerint a nyomozók megállapították, hogy a Dairy Queenbe tett kiruccanás „nem volt vészhelyzet” és vádat emeltek a 34 éves pilóta ellen. Már azért is, mert illegális helyen parkolt a helikopterével.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!