Öt embert lelőttek az angliai Plymouthban, az elkövető is meghalt

2021. augusztus 12. – 23:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: Öt embert, köztük egy gyereket is lelőtt egy férfi a délnyugat-angliai Plymouthban csütörtök este hat körül, több embert kórházban kezelnek. Az elkövető is meghalt, írja a Sky News és az MTI.

Egy helyi lakos beszámolója szerint az elkövető betörte egy többlakásos családi ház ajtaját, és agyonlőtt egy fiatal anyát és lányát. A lakos szerint a férfinál félautomata fegyver volt. A brit The Times lap szerint a támadó menekülés közben több emberre is rálőtt.

Priti Patel belügyminiszter megrázónak nevezte a történteket, és részvétét nyilvánította az érintetteknek. Teljes körű segítséget ígért a helyi rendőrfőkapitánynak.

A BBC helyi tudósítója szerint több tucat rendőrségi jármű vonult ki a lezárt területre, és a sebesülteket mentőhelikopterrel szállították el.

A rendőrség szerint a lövöldözés nem terrorcselekmény volt, de az indítékról egyelőre nem tudni. További gyanúsítottakat nem keresnek.

Arra kérték a helyieket, hogy ha lehet, maradjanak a házaikban, és kerüljék el a lezárt területet. Azt is kérték, hogy a senki ne osszon meg képeket vagy videókat a helyszínről, valamint azt, hogy ne spekuláljanak a közösségi oldalakon.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!