Homofób megjegyzései miatt nem léphet fel DaBaby a Lollapaloozán

2021. augusztus 1. – 22:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai Lollapalooza zenei fesztivál törölte DaBaby rappert a vasárnapi programból, a HIV-fertőzöttekről és AIDS-esekről tett megjegyzései miatt, írja a BBC.

A chicagói fesztivál a Twitteren azt írta:

„a Lollapalooza a sokszínűségre, a befogadásra, a tiszteletre és a szeretetre épül. Ezt szem előtt tartva DaBaby ma este már nem lép fel a Grant Parkban”.

Helyette YoungThug lép majd fel a fesztiválon.

A rappert sokan elítélték a HIV-ről és a meleg férfiakról tett homofób és becsmérlő megjegyzései miatt. Július 25-én a miami Rolling Loud fesztiválon lépett fel, ahol arra buzdította a közönséget, hogy „kapcsolják ki a mobiltelefonjuk fényét”, kivéve azokat, akik HIV-pozitívak vagy meleg férfiak és a parkolókban szexelnek. Majd tévesen azt is állította, hogy a HIV és más szexuális úton terjedő betegségek miatt „két-három héten belül meghalsz”.

A hét elején DaBaby kiesett a Working Families Party (Dolgozó Családok Pártja) jótékonysági koncertjéről is, az amerikai politikai párt azt mondta, „szabadságot és egyenlőséget akar mindenkinek”.

„Felelősségre kell vonnunk az embereket, és az értékeink szerint kell élnünk, ezért van változás a felállásban”

– közölte a Working Families Party.

DaBaby és a Boohoo online divatcég útjai is elváltak, a zenész korábban szerződésben állt velük, de nekik sem tetszettek a homofób megjegyzések.

Több zenész is felszólalt a rapper megjegyzései ellen, köztük Sir Elton John, aki 1992-ben alapította AIDS-alapítványát.

Ő Instagramján azt írta:

„Le kell rombolnunk a HIV körüli stigmát, és nem szabad terjesztenünk. Zenészként az a dolgunk, hogy összehozzuk az embereket”

DaBaby végül Twitteren kért bocsánatot, de az LMBT közösségnek még odaszúrt egyet:

„Jogában áll haragudnia bárkinek, akit valaha is érintett a HIV vagy az AIDS. Amit mondtam, érzéketlen volt, még akkor is, ha nem áll szándékomban senkit sem megsérteni. Bocsánatot kérek.

De az LMBT közösség... Én nem bukok ki rajtatok. A ti dolgotok az a ti dolgotok.”

Az Instagram-sztorijában viszont tovább folytatta a sértegetést, az AIDS-es embereket „undorítónak” és „utcai drogosoknak” nevezte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!