Á, ez itt semmi, csak egy videó arról, ahogy a brazilok hógolyóznak

2021. július 30. – 14:34

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sűrű havazással érkezett a napokban egy sarkvidéki eredetű heves hidegfront Brazília déli részére, ahol ritkán tapasztalhat ilyesmit a lakosság – számolt be az MTI az időjárási brékingről.

A Climatempo brazil meteorológiai szolgálat szerint a térségben több mint negyven városból jelentettek havazást vagy ónos esőt késő este, sőt, volt, ahol annyit esett Grande do Sul államban, hogy az ott élők hóembert építettek és hógolyócsatát vívtak. A Santa Catarina államban lévő Sao Joaquimban a fák ágai is eljegesedtek.

„62 éves vagyok, de még sosem láttam havat” – mesélte egy teherautósofőr a Rio Grande do Sul állambeli Cambara do Sul településen egy brazil tévécsatornának.

Brazíliában szokatlan a havazás a déli féltekén lévő régiókban. Az utolsó nagy hóvihart 1957-ben jegyezték fel, amikor 1,3 méter magas hó esett Santa Catarina állam egy városában. A hőmérséklet várhatóan tovább csökken, és még több hó fog esni. A brazil kormány meteorológiai intézete szerint az alacsony hőmérséklet augusztus elejéig kitart.