Hamar elkapták a párizsi ékszerrablót, aki elektromos rollerral menekült el a tett helyszínéről

2021. július 28. – 23:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Őrizetbe vett szerdán a francia rendőrség két gyanúsítottat, akikről azt feltételezik, ők rabolták ki előző nap a Chaumet luxusékszereket árusító üzletet Párizs belvárosában. A két férfit egy kelet-franciaországi autós pihenőhelyen állították elő, náluk volt a megközelítőleg 2,7 millió euró értékű zsákmány is – írja az MTI a párizsi ügyészség közlése alapján.

Egy férfi egy elektromos rollerral érkezett kedd délután 5 órakor a Champs-Élysées sugárút közelében lévő ékszerbolthoz. Kezében pisztollyal ékszereket és drágaköveket követelt a személyzettől, majd miután erőszak nélkül megkapta, amit kért, zsákmányával együtt rollerral menekült el. Néhány utcával arrébb letette a rollert, és metróval ment tovább.

Egy köztéri kamera felvétele a rolleren menekülő rablóról – Fotó: AFP
Egy köztéri kamera felvétele a rolleren menekülő rablóról – Fotó: AFP

Az 54 és a 44 éves gyanúsított szerdán buszon utazott Párizsból keleti irányban, amikor az A4-es autópálya Longeville-Les-Saint-Avold-nél található pihenőhelyén letartóztatták őket. Fegyveres rablás gyanújával indult ellenük eljárás.

Az 1780-ban alapított Chaumet Franciaország egyik legrégebbi ékszerészete, amely jelenleg az LVMH luxuscikkekkel foglalkozó vállalat tulajdonában van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!