Bolsonaro azt hirdette, hogy a maszk nem hatásos a vírus terjedésének megelőzésében, a YouTube törölte több videóját

2021. július 22. – 11:54

Másolás

Vágólapra másolva

A YouTube internetes videómegosztó közölte, hogy eltávolította Jair Bolsonaro brazil elnök több videóját, mert azok „hamis információkat tartalmaztak a koronavírus-járványról”, írja az MTI.

„Szabályaink nem engedélyezik olyan tartalmak közzétételét, amelyek a hidroxoklorokin és/vagy az ivermectin hatásosságát hirdetik a Covid-19 kezelésében vagy megelőzésében, vagy azt, hogy a maszk nem hatásos a vírus terjedésének megelőzésében” – indokolta a videók eltávolítását a YouTube.

A portál üzemeltetői helyi idő szerint szerdán kiadott közleményükben jelezték: alapos vizsgálat előzte meg a döntést, amelynek nincs köze a szélsőjobboldali Bolsonaro munkájához vagy politikai ideológiájához. A brazil elnök hivatala egyelőre nem reagált a történtekre. Tavaly a Twitter és a Facebook is törölte a brazil elnök több videóját, amelyek szembementek az egészségügyi szakértők ajánlásaival, és megsértették a közösségi oldalak felhasználási feltételeit.

Bolsonaro rendszeresen tesz közzé videókat YouTube-csatornáján, egyebek között itt jelennek meg a nemzethez intézett beszédei, és olyan felvételek, amelyeken miniszterekkel beszélget, a nézők kérdéseire válaszol, és ellenfeleit ostorozza. A Facebookon is követhető események során az elnök rendszeresen kétségbe vonja a koronavírus-járvány súlyosságát, ostobaságnak nevezi a kijárási korlátozásokat és az egyéb óvintézkedéseket, megkérdőjelezi a vakcinák hatásosságát, és szakértők által el nem ismert gyógymódokat hirdet – emlékeztetett a Reuters hírügynökség.

Brazíliában csaknem 19,5 millió fertőzöttje és 545 604 halálos áldozata van a koronavírusnak a Johns Hopkins baltimore-i egyetem legfrissebb adatai szerint. A latin-amerikai ország második a Covid-19 halálos áldozatainak rangsorában.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!