Száz elrabolt nőt és gyereket engedtek szabadon Nigériában

2021. július 21. – 07:23

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy százfős, főleg szoptatós anyákból és csecsemőikből álló csoportot szabadítottak ki banditák karmai közül a hatóságok Nigéria északnyugati részén – írja a Yahoo News.

A csoportot június 8-án rabolták el Zamfara államban, az eset során négy ember életét vesztette. A helyi kormányzat szerint a nők és a gyerekek elengedését váltságdíj fizetése nélkül sikerült elérni, de további részleteket nem közöltek.

Nigériának ezen a területén kifejezetten sok emberrablás történt az elmúlt hónapokban. 2020 decembere óta több mint ezer embert raboltak el, a többségüket váltságdíj kifizetésével szabadították ki, de néhányukat megölték a hatóságok által csak banditáknak nevezett különböző fegyveres csoportok.

Egy korábbi, Zamfara államban történt emberrablás áldozata 2021 márciusában, a kiszabadítása után – Fotó: AMINU ABUBAKAR / AFP
Egy korábbi, Zamfara államban történt emberrablás áldozata 2021 márciusában, a kiszabadítása után – Fotó: AMINU ABUBAKAR / AFP

Muhammadu Buhari nigériai elnök utasította a hadsereget, hogy számolják fel a banditákat Zamfarában, valamint a szomszédos Kaduna és Katsina államokban. A hét elején Zamfara és Kaduna állam határán egy bűnbanda elleni razzia során kilőtték a nigériai légierő egyik gépét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!