Bukarest belvárosában hajtott végre kényszerleszállást egy Black Hawk típusú amerikai katonai helikopter

2021. július 15. – 12:27

Bukarest belvárosában hajtott végre kényszerleszállást egy Black Hawk típusú amerikai katonai helikopter
A Blakc Hawk típusú amerikai katonai helikopter Bukarest belvárosában – Fotó: Octav Ganea/ Inquam Photos via Reuters Attention Editors

Másolás

Vágólapra másolva

Egy amerikai Black Hawk típusú katonai helikopter kényszerleszállást hajtott végre csütörtökön Bukarest belvárosában, az egyik legnagyobb körforgalomban, írja az MTI. Hat helikopter repült kötelékben a román főváros felett, ahol napok óta gyakorlatoznak a román légierő július 20-ai ünnepére készülő légi járművek.

Az egyik helikopter a kormánypalota térségében hirtelen veszíteni kezdett magasságából, de a pilótának szerencsére sikerült stabilizálni a gépet, így nem zuhantak le. Az épületek között még több mint egy kilométer repült az Aviatorilor (Pilóták) sugárút felett a Charles de Gaulle térig, ahol a százméteres átmérőjű körforgalomban talált annyi helyet, hogy biztonságban földre tegye a gépet.

Beszámolók szerint a katonai helikopter 10-20 méterrel az autók felett húzott el, komoly ijedtséget okozva. Egy furgon és egy személyautó viszont összetört, amikor az alacsony repülő helikopter kidöntött két villanyoszlopot. Az esetben senki sem sérült meg, a román katonai ügyészség vizsgálatot indított. A kényszerleszállás miatt a környéken megbénult a közlekedés, a légiparádét pedig lefújták.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!