Derékig érő vízben gázoltak az utasok a New Yorki-i metróban

2021. július 9. – 19:26

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Elsa nevű trópusi vihar közeledtével özönvízszerű esőzés csapott le csütörtök este New Yorkra, a hirtelen lezúduló víz több metrómegállót is elárasztott a 8 milliós városban. Az egyik észak-manhattani állomáson derékig érő vízben kellett átvergődniük az utasoknak, máshol a plafonról ömlött a víz, míg Bronxban azt örökítették meg, ahogy az állomás lépcsőin hömpölyög az áradat.

Volt olyan állomás és metróvonal, amit le is kellett zárni az esőzés miatt. A felszín felett is akadtak problémák: a rendőrségnek 12 embert kell kimentenie egy elárasztott útszakaszról.

A heves esőzéssel és erős széllökésekkel érkező vihar nemcsak New Yorkban okozott fennakadásokat, hanem New Jersey-ben és Connecticutban is. Westernville környékén felsővezetékeket döntött le, tetőket rongált meg, fákat csavart ki a földből a vihar. Az egész keleti part megsínylette az extrém időjárást, több helyről jelentettek jégesőt, tornádókat. A hét elején még Florida környékén járt az Elsa, de komolyabb pusztítás nélkül haladt át a területen. Egy ember így is életét vesztette, a kocsikra rádőlő fa ölte meg, Georgia államban pedig kilencen sérültek meg, amikor egy kempingre lecsapott a tornádó.

(New York Times, Yahoo)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!