SS-jelvényben, horogkeresztes molinóval ünnepelte Hitler születésnapját Szolnokon, lekapcsolták társával együtt

2021. július 9. – 13:50

Másolás

Vágólapra másolva

Önkényuralmi jelkép használata miatt vádat emelt a Szolnoki Járási Ügyészség egy 23 éves és egy 19 éves férfi ellen – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség pénteken az MTI-vel.

A vádirat szerint a két férfi 2021. április 18-án délután a szolnoki Tiszavirág híd korlátjához rögzített egy általuk készített, 200-szor 180 centiméteres molinót azért, hogy megemlékezzenek Adolf Hitler születésnapjáról. A molinón a „Számomra nincs más út: Győzelem vagy halál!” felirat, valamint egy horogkereszt részlete volt látható.

A molinót néhány órán belül egy ismeretlen eltüntette a hídról. Két nappal később, az esti órákban azonban a két férfi egy szolnoki aluljáró bejárata fölé egy másik molinót függesztett ki, amin „Az élet nem nem bocsátja meg a gyengeséget” felirat mellett szintén egy horogkereszt részlete volt látható. A kihelyezés után tűnt fel nekik, hogy tévedésből kétszer írták a „nem” szót, ezért hazaindultak festékszóróért.

Az aluljárótól nem messze a rendőrök intézkedés alá vonták a két férfit, akik közül az egyik SS-jelvényeket viselt a ruházatán – közölték. A rendőrség még aznap este eltávolította a molinót. Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság dönt majd.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!