Tengerbe zuhant egy orosz repülőgép 28 emberrel a fedélzetén

2021. július 6. – 08:59

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eltűnt egy orosz légitársasághoz tartozó An–26-os típusú utasszállító repülőgép az orosz távol-keleti Kamcsatka-félsziget felett – közölte kedden az ország katasztrófavédelmi minisztériumára hivatkozva az MTI. A Kamchatka Aviation Enterprise nevű légitársasághoz tartozó gép fedélzetén 22 utas és hattagú személyzet tartózkodott.

A gép a régió fővárosából, Petropavlovszk-Kamcsatszkijból a félsziget északi részén fekvő Palana településre tartott. Mintegy tíz kilométerre úti céljától, ereszkedés közben vesztette el a kapcsolatot a légiforgalmi irányítás. Helikopteres kutató- és mentőcsapatok tartanak a térségbe.

Frissítés: A mentőszolgálat szerint a repülőgép a tengerbe zuhanhatott, keresését sötétedésig folytatják. Értesülések szerint a gép utasai között volt egy építőipari vállalat helyi egységének vezérigazgatója. Korábban Tigil körzet hatóságai azt mondták a közszolgálati hírügynökségnek, hogy főként Palana lakosai voltak az eltűnt gép fedélzetén, mások között a település polgármestere, valamint a helyi közigazgatás három vezető beosztású tisztviselője.

Frissítés 2.: Az orosz RT cikke szerint megtalálták a repülőgép roncsait az Ohotszki-tengeren. Az AP szerint a roncsokat öt kilométerre találták meg a tenger partján lévő kifutópályától, egy részük a parton, mások a tengerben voltak. A gép a tenger felől érkezve a rossz látási viszonyok miatt nekiütközött egy sziklának. Senki nem élte túl a balesetet – közölte a rendkívüli helyzetek minisztériumának sajtószolgálata.

A helyi meteorológiai szolgálat szerint a térségben a gép eltűnésekor felhős volt az időjárás. A katasztrófavédelem egy forrása azt mondta: előfordulhat, hogy hibáztak a gép pilótái a rossz látási körülmények között. A személyzet előzőleg nem számolt be semmilyen meghibásodásról. A gép 1982-ben állt forgalomba. Repülési engedélye idén augusztus 30-ig tart.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!