Három afgán férfit gyanúsítanak egy 13 éves bécsi kislány meggyilkolásával

2021. július 1. – 17:21

Másolás

Vágólapra másolva

Három afgán férfit is őrizetbe vettek az elmúlt napokban annak a meggyilkolt 13 éves kislánynak ügyében, akinek holttestét szombaton reggel fedezték fel Bécsben, egy fának támasztva – írta meg az MTI. Egyiküket, egy 23 éves férfit szerda reggel, míg két fiatalabb egy 18 és egy 16 éves férfit hétfőn tartóztatott le a rendőrség.

A 18 éves gyanúsított 2015 óta tartózkodik Ausztriában, menedékjogát különböző bűncselekmények elkövetése miatt visszavonták, de kitoloncolni nem tudták, mert panaszt tett és még folyt az eljárás. A legfiatalabb gyanúsított, 2021 áprilisában érkezett Ausztriába, menedékkérelmet adott be, melynek elbírását felfüggesztették.

A Wasington Post szerint a 13 éves kislány, akit Leonie-nak hívtak ismerte a fiatalabb elkövetőket, és önként ment el velük a 18 éves gyanúsított lakására. Itt kábítószert adtak neki, és szexuálisan bántalmazták, majd megfojtották. A 18 éves férfi tagadta, hogy köze lenne a gyilkossághoz, míg a fiatalabb még nem mondott semmit – írta a lap.

Az MTI szerint a rendőrség nem zárta ki további tettestársak közreműködését, így került sor a harmadik, 23 éves afgán bevándorló elfogására, aki szintén 2015-ben érkezett az országba, és kábítószer-bűncselekmények miatt már elítélték Ausztriában. Egy negyedik tettestárs ellen európai elfogatóparancsot adtak ki.

A brutális gyilkosság felkavarta Ausztriát. Az elkövetők háttere miatt az országban fellángoltak az indulatok, a Kronen Zeitung a hatóságok mulasztásairól számolt be.

Sebastian Kurz kancellár – még kedden – kifejtette: nem lehet napirendre térni az ilyen barbár bűncselekmények felett. „Nem elfogadható, hogy ezek az emberek idejönnek az országunkba, azt mondják, védelemre van szükségük, majd kegyetlen és barbár bűncselekményeket követnek el” – fogalmazott a kancellár. Leszögezte azt is, hogy amíg hatalmon van, nem enyhítenek a menekültügyi törvényen. Kurz emellett arról beszélt, hogy a hatóságok azon lesznek, hogy a „törvény teljes erejével” megbüntessék az elkövetőket.

Karoline Edtstadler néppárti (ÖVP) politikus, a Kurz-kormány Európa- és alkotmányügyi minisztere amellett foglalt állást, hogy „európai szinten is szükség van a migrációs politika reformjára”, illetve a minél gyorsabb tényfeltárást, és a bűnelkövetők kitoloncolását sürgette.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!