A Los Angeles-i rendőrség felrobbantotta egyik bombahatástalanító autóját, nem értik, hogyan

2021. július 1. – 18:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A Los Angeles-i rendőrség csütörtökön bombahatástalanító autóban próbált megsemmisíteni némi lefoglalt robbanószert, de a lakott területen zajló akció nem sikerült jól: 17 ember megsérült, és jelentős anyagi kár keletkezett – írja a Jalopnik.

A rendőrök egy rajtaütés során több mint két tonna illegális tűzijátékot és más eszközöket foglaltak le, ennek egy részét – a tűzijátékok mellett nagyjából 4,5 kilónyi házi készítésű robbanószert – akartak megsemmisíteni az autóban. Mivel a kocsi megerősített raktere elvileg bő 8 kiló robbanószerig biztonságosan elnyelné a robbanás erejét, az akciót a 27. utcán hajtották végre, miután száz méter sugarú körben kiürítették a környéket. Ez azonban nem volt elég elővigyázatosság, a detonáció ugyanis sokkal nagyobb volt a vártnál.

A bombabiztos autó gyakorlatilag darabokra esett, a robbanás ereje megfordított és totálkárossá tett egy közeli autót, betörte a környékbeli ablakokat és egy mosoda kirakatát. A bombahatástalanításban megsérült kilenc rendőr, egy tűzszerész és hét civil is, közülük hárman súlyosan. A malőr utáni sajtótájékoztatón Michel Moore rendőrfőnök elmondta, hogy egyelőre rejtély, miért nem bírta a kocsi a robbanást, mert minden előírást betartottak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!