Börtönbe megy a Smallville tévésorozat egyik egykori főszereplője, mert egy szektába csábított be nőket szexrabszolgának

2021. június 30. – 21:14

Másolás

Vágólapra másolva

Három év börtönre ítélte az amerikai bíróság Allison Mack egykori színésznőt a NXVIM néven elhíresült szekta vezetőinek tárgyalásán. A fő vád emberkereskedelem volt, Mack elvileg 15 és 17 év közti büntetésre számíthatott, de megbánást tanúsított, együttműködött a hatóságokkal, és a szekta vezetője ellen vallott, ezért kapott enyhébb büntetést. A szektavezér Keith Raniere 120 évet kapott.

Allison Macket a magyar közönség az itthon is nagy sikerrel futott Smallville című sorozatból ismerheti, ami tíz évadon át, 2001 és 2011 között követte a fiatal Clark Kent, azaz Superman kalandjait a középiskolától az újságírói karrierje beindulásáig. A sorozatban Mack az egyik főszereplőt, Chloe Sullivant alakította, aki a gimnazista Superman legjobb barátja, és pár évadon át viszonzatlanul szerelmes is bele. Később gyógyító szuperereje lesz, a sorozat végére pedig összejön a képregényes univerzumban Zöld Íjász néven ismert Oliver Queennel, akivel közös gyereke is születik.

A Smallville lezárása után Mack színészi karrierje megbicsaklott, csak kisebb filmes és tévés epizódszerepeket kapott, és ezzel párhuzamosan egy színésztársa bevitte őt a kezdetekben még csak piramisjáték-gyanús üzletekben mozgó NXVIM szervezetbe. Mint később kiderült, ez egy elég sötét szekta, szexrabszolgákkal, emberkereskedelemmel, kényszermunkával, gyerekpornográfiával. Mack hamar a szekta felsőbb szintjein találta magát, ő csábította be az új tagokat az agymosó programba, aminek a végén a frissen felvett nőket szabályosan megbillogozták, az alapító Raniere monogramját égetve a bőrükre.

A szekta után 2018-ban kezdett el nyomozni az FBI, Mack és Raniere Mexikóba szökött, de hamarosan letartóztatták őket. 5 millió dolláros óvadék ellenében szabadlábon védekezhetett, és továbbra is szabadlábon marad egészen szeptember végéig, amikor meg kell kezdenie a börtönbüntetését.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!