A Keresztapa plakátjaival dekorálták ki a drogkereskedők raktárát Hollandiában

2021. június 29. – 15:00

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Majdnem három tonna kokaint és 11,3 millió euró készpénzt (négymilliárd forintot) foglalt le a holland rendőrség egy farmon az amszterdami Schiphol repülőtér közelében – közölték a helyi hatóságok kedden. Az MTI szemléje szerint az Amszterdamtól délre található De Kwakel faluban lévő gazdaságban valószínűleg egy dél-amerikai drogbanda raktára működött – közölte a holland nagyváros rendőrsége. Az üggyel összefüggésben két gyanúsítottat őrizetbe vettek.

A készpénzt több utazótáskába rejtve találták meg. A hírek szerint a kábítószer értéke nagyjából 195 millió euró (68 milliárd forint) lehet. Ez lehet az amszterdami rendőrség valaha volt legnagyobb drogfogása – mondta egy szóvivő. A farmon lévő házban a nyomozók számos luxuscikket is találtak, így drága borokat, veterán autókat és egy 12 500 euró (kb. 4,4 millió forint) értékű könyvet Muhammad Ali bokszlegendáról. Mindemellett lefoglaltak fegyvereket, hangtompítókat, lőszereket és pénzszámláló gépet képet.

A rendőrség szóvivője szerint a falakat A Keresztapa című filmklasszikus plakátjai díszítették. „Minden, amit filmekből és sorozatokból ismerhetünk a latin-amerikai kábítószer-bűnözésről, az ott megvolt” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!