Már hat halálos áldozata van a csehországi tornádónak, meghalt egy kétéves kisgyerek

2021. június 28. – 10:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap egy brnói kórházban meghalt egy kétéves kisgyerek, ezzel hatra nőtt a csütörtök esti csehországi tornádó halálos áldozatainak száma, írja a Seznam Zprávy nevű oldal. A halálesetet a tornádó által érintett Hodonín alpolgármestere is megerősítette.

A tornádóban több mint 250 lakos sérült meg. Közülük több tucat továbbra is kórházi kezelésre szorul. A súlyos sérülteket többek között koponyatörés és légmell miatt kezelik. Azonban nem csak a tornádó áldozatai szorulnak ápolásra, a hodoníni kórházban 46 olyan beteget kellett ellátni szombaton, akik önkéntesként dolgoztak a tornádó által sújtott településeken, és a törmelék okozta sérülések miatt szorultak kezelésre.

A hihetetlen erejű vihar 1200 házat rongált meg Csehország déli határánál. Ebből 70-et teljesen le kell bontani, akkora kár keletkezett bennük. Dél-Morvaország kormányzója szerint a kár legalább 12 milliárd cseh koronára, azaz több mint 165 milliárd forintra rúg. Moravská falu alpolgármestere szerint optimista számítások szerint is legalább öt évbe fog telni a település eredeti formájában való helyreállítása.

Pénteken a Telex újságírói is jártak a tornádó sújtotta cseh településeken. Képriportunkat itt, videóriportunkat pedig itt tekintheti meg.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!