Kim Dzsongun húga szerint Washington téves elvárásai még keserűbb csalódást okozhatnak

2021. június 22. – 08:53

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Egyesült Államoknak óvatosabban kell értelmeznie a Phenjanból érkező jelzéseket, hogy ne csalatkozzon – üzente Washingtonnak kedden Kim Dzsongun észak-koreai vezető húga.

„Az Egyesült Államok által dédelgetett téves elvárások még keserűbb csalódást okozhatnak” – idézte a KCNA phenjani hivatalos hírügynökség Kim Jodzsongot, aki az Észak-Koreát irányító kommunista Koreai Munkapárt propaganda- és agitációs osztályának vezetője. Szerinte az Egyesült Államok úgy értelmezi a helyzetet, hogy magát nyugtassa.

Kim Jodzsong a kommunista Koreai Munkapárt propaganda- és agitációs osztályának vezetője – Fotó: JORGE Silva / AFP
Kim Jodzsong a kommunista Koreai Munkapárt propaganda- és agitációs osztályának vezetője – Fotó: JORGE Silva / AFP

Kim Jodzsong valószínűleg arra reagált, hogy Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója vasárnap az amerikai ABC televíziónak adott interjújában azt mondta: a washingtoni kormányzat érdekesnek találta Kim Dzsongun kijelentését arról, hogy Phenjan kész a párbeszédre és a szembenállásra is az Egyesült Államokkal.

„Világos jelzést várunk Phenjantól arra, vajon készen állnak-e rá, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek, és elinduljunk ebbe az irányba”

– fogalmazott Sullivan.

Amerikai szakértők úgy értékelték Kim Dzsongun kijelentését, hogy Phenjan kitart a kivárás taktikája mellett, és nem provokálja az új amerikai kormányt. Sung King, az Egyesült Államok észak-koreai különmegbízottja hétfőn azt mondta, hogy bárhol és bármikor feltételek nélkül hajlandó találkozni észak-koreai illetékesekkel.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!