Szétkapta a medve a tusnádfürdői kürtőskalácsost

2021. június 19. – 08:44

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Romániában nem csillapodik a medvebűnözés, csütörtök éjjel Tusnádfürdőre látogatott egy kisebb csapat, írja a Főtér. Az egyik állat egy panzióba nézett be, a főkolompos pedig egy kürtőskalácsos boltba hatolt be. A helyszínre érkező csendőrök a hárombocsos anyamedvét bűntársaival együtt visszahajtották az erdőbe.

A kürtőskalácsosnál történteket rögzítette egy kamera is, íme tettes:

Fotó: Hargita megyei csendőrség
Fotó: Hargita megyei csendőrség

Amint az a lenti posztban is jól látszik, az elkövető nem kímélt semmit. A tulajdonos szerint ideje lenne félretenni a cukiskodást, a medvék jogaira való hivatkozást, és végre rendet vágni a túlszaporodott populáció sorai között.

A kommentelők ugyanakkor rámutatnak, ha az emberek nem vágnák ki a környező erdőkben a fákat, a medvék sem kényszerülnének táplálékot keresve az emberlakta települések fosztogatására.

A héten nem ez az első medvelátogatás a környéken. Tánczos Barna, a román környezetvédelmi, vízgazdálkodási és erdészeti miniszter korábban felelőtlenségnek nevezte, hogy 2016 óta nem lehet ritkítani a medvepopulációt, csak a lakott területeken problémákat okozó medvéket lehet kilőni, vagy elszállítani. Szerinte nem igaz, hogy a medvék elszaporodásának kizárólag a törvénytelen fakivágás lenne az oka, vagy a nagyragadozók azért jelennének meg a településeken is, mert dívik az erdei terepmotorozás, a túlzásba vitt erdeigyümölcs-szedés, amivel az emberek megbontották a rendet, a csendet és a harmóniát az erdőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!