Két értékes festményt találtak egy német autópálya melletti szemetesben

2021. június 19. – 15:06

Másolás

Vágólapra másolva


A német rendőrség felhívást tett közzé, miután egy férfi leadott náluk két értékes, 17. századi festményt, amit egy út menti szemetesben talált a bajorországi Würzburgtól délre fekvő A7-es autópálya egyik benzinkútjánál. A rendőrség által felkért szakértő első vizsgálatai szerint a két bekeretezett festmény eredeti, Samuel van Hoogstraten holland és Pietro Bellotti olasz festőművészek alkotásai.

Az egyik egy piros sapkás fiú portréja, a szakértő szerint Samuel van Hoogstraten festette, aki 1627 és 1678 között élt Hollandiában, a másik pedig egy mosolygós önarckép, az 1625 és 1700 között élt olasz Pietro Bellottitól.

Fotó: Polizei Köln

Az árveréseken Hoogstraten művei viszonylag szép összegekért cserélnek gazdát, egy festménye 2019-ben 50 ezer fontért kelt el a Bonhams aukciósház londoni árverésén, egy másik képéért 2018-ban 285 ezer fontot adtak.

A kölni rendőrség arra kéri azokat, akik felismerik a műalkotásokat, vagy tudják, hogyan kerültek a szemétbe, jelentkezzenek.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!