400 rendőr csapott össze 1500 bulizóval egy illegális rave-parti felszámolása közben Franciaországban

2021. június 19. – 13:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Öt rendőr megsérült, közülük ketten súlyosabban, és helyi beszámolók szerint egy fiatal elveszítette az egyik kezét, amikor egy 400 fős rendőrségi csapat felszámolt egy 1500 fős illegális rave-partit Franciaországban, írja a France24.

A társaság, megszegve a koronavírus miatt érvényben lévő kijárási korlátozást, egy bulit próbált összehozni egy lóversenypálya területén, amit 400 kiérkező rendőr állított le végül.

Az illegális rave-parti résztvevői az északnyugat-franciaországi Redon melletti mezőn, 2021. június 19-én – Fotó: Loic Venance / AFP
Az illegális rave-parti résztvevői az északnyugat-franciaországi Redon melletti mezőn, 2021. június 19-én – Fotó: Loic Venance / AFP

A helyi prefektus szerint nagyon durva és erőszakos jelenetek zajlottak a buli felszámolása közben, más tisztségviselők az AFP-nek arról számoltak be, hogy a bulizók még Molotov-koktélt is dobtak a rendőrök felé. Hozzátették, hogy az egyik 22 éves fiatal elveszítette az egyik kezét, ám erről ennél pontosabb információ nincs a cikkben.

A prefektus elmondta, hogy zene már nem szól péntek este óta, de sok bulizó továbbra is a helyszínen volt még szombat délelőtt. A bulit egyébként egy fiatal fiú emlékére szervezték, aki két éve tűnt el – majd találták meg holtan egy folyóban –, miközben egy zenei rendezvény rendőrségi oszlatással ért véget.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!